ŠTO SE DOGAĐA? Val nasilja na splitskom području

SPLIT – Na splitskom području posljednjih dana nasilje za nasiljem. Policija je evidentirala više fizičkih napada s težim tjelesnim ozljedama.

Što čovjeka dovodi do toga da nesuglasice umjesto razgovorom rješava šakama mogu dokučiti, čini se, samo psiholozi. U posljednje vrijeme primjećujemo porast nasilja na obali, a razlog je najčešće – promet.

Trogirska policija završila je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom, kojega sumnjiče da je 9. srpnja zbog nesuglasica u prometu na području Seget Vranjica tjelesno napao 51-godišnjaka i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu glave, zbog čega je nesretnik završio u bolnici. 53-godišnji nasilnik zbog toga je završio u pritvoru s kaznenom prijavom.

Nasilje je zabilježeno i u pristaništu na Drveniku Velikom. 59-godišnjaka se sumnjiči da je u večernjim satima 15. srpnja na pristaništu napao i udario drvenim predmetom u glavu 36-godišnjaka, zadavši mu težu tjelesnu ozljedu. Policija ne navodi što je razlog fizičkog obračuna, no ističe kako je protiv starijeg nasilnika podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Dan poslije nasilje i na parkiralištu u Omišu, gdje je 62-godišnjak prvo verbalno, a potom i fizički napao prometnog redara dok je obavljao službene poslove, nakon čega je pobjegao. Ubrzo je identificiran, te je
nad njim provedeno kriminalističko istraživanje i podnijeta kaznena prijava zbog napada na službenu osobu.

Teže ozlijede zadobio je, pak, 18-godišnjak koji je u noći sa subote na nedjelju na području splitskih Bačvica, u fizičkom obračunu nekoliko osoba, zadobio teže ozlijede glave, odnosno lomove kostiju lica. Jedva punoljetnik završio je u bolnici, a policija i dalje istražuje ovaj slučaj.

K.B.