ŠTO SE DOGAĐA? Platili kartu da vlakom dođu do Splita pa cijelim putem spavali na podu

Više od 13 sati traje put vlakom od Osijeka do Splita. Riječ je o izravnom sezonskom vlaku koji su mnogi Slavonci jedva dočekali. No malo tko se nadao prizoru prekrcanih vagona u kojima putnici spavaju po podu zbog čega mnogi satima nisu mogli doći niti do WC-a.

Da u Hrvatskim željeznicama vlada kaos sam po sebi, nije nepoznata stvar. Osim što brzim vlakovima trebaju sati i sati da dođu do određene dionice koju su do prije 15-ak godina prolazili puno brže, čini se da beskrajno spore vožnje nisu glavni problem HŽ-a. Snimke pretrpanih vagona u sezonskom vlaku koji od Osijeka preko Zagreba vozi do Splita gdje putnici leže na podu i prelaze jedni preko drugih, nasmijale su internet, ali ujedno i pokazale nesposobnost i neorganiziranost onih koji upravljaju HŽ-om.

– Nisam dugo putovala vlakom, ali mislim da nakon ovoga niti neću. Ja sam se ukrcala u Zagrebu u vlak, ali on je putovao iz Osijeka, preko Zagreba i Knina do Splita. Ono što će HŽ vjerojatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja ULTRA Europe festivala ovog vikenda. U Zagrebu je već na kolodvoru bilo jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni stanu u vlak. Priključili su još tri dodatna vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno – ispričala je za N1 putnica Dijana Grgić rekavši da kondukteri uopće nisu kontrolirali ulazak putnika.

Vlak je do Knina putovao čak 6 sati, kaže putnica, dodavši da je kasnio čak sat vremena. No nije to jedina zanimljivost ovog kaosa u režiji HŽ-a.

– Razgovarala sam s putnicima, jako su loše njihove reakcije, to nisu normalni i ljudski uvjeti. Bili su zbunjeni jer nisu imali koga pitati što da rade. Bili su prepušteni sami sebi. Nitko nije prekontrolirao karte – ispričala je ogorčena putnica.

Drugim riječima, tko je išao iz Zagreba za Split navedenim vlakom mogao je komotno ući u vagon bez karte, koju kondukteri prema svjedočenju putnice, nisu niti pregledavali. Iz HŽ-a se o ovoj sramotnoj epizodi još nisu oglasili.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

U Split stigao prvi HŽ-ov vlak iz Osijeka i odmah kasnio je 83 minute!
Put vlakom od Zagreba do Pule traje gotovo 24 sata