Što donosi "Bela nedeja" u Kastvu?

KASTAV - Grad na brdu između Rijeke i Opatije, jedinstvena je pozornica za nezaboravna iskustva, mjesto koje povezuje netaknutu prirodu i tisućama godina dugu povijest – grad doista bogate prošlosti pod čijm se zidinama susreću vrhunska gastronomija i prekrasan pogled na Kvarner.

Gradu slijede tri najbolja dana u godini u skopu Bele nedeje, najveće i najpoznatije fešte u čast mladom vinu. Bela nedeja najveći je kastavski blagdan, kastavska užanca, stoljetna tradicija za koju i danas svi mještani i pravi prijatelji Kastva žive cijelu godinu, pišu Turističke priče.

Foto: Grad Kastav

‘Vavek nova štorija’ oduševit će kao što to čini od 1400 godine jer je trodnevni program složen s puno pažnje – počevši od sajamske ponude, gastronomskih delicija, Festivala vina i zabave po svačijem guštu – pa nadalje.

Kastav od 30. rujna do 2. listopada tako živi punim plućima od jutra do mraka. Lani je manifestaciju pohodilo 45.000 posjetitelja, a ove godine se očekuje novi rekord. Iako su vinogradari i vinari imali izazovnu godinu, ona je ipak rezultirala odličnom berbom i sjajnom mladom belicom.

Foto: Grad Kastav

– Ove godine očekujemo još više posjetitelja jer najavljuju toplo i sunčano vrijeme, a mi smo pripremili sadržaje za sve uzraste, odličan program i bogatu gastro i eno ponudu. Naši vinogradari i vinari imaju kvalitetno mlado vino, unatoč izazovnoj godini, tako da na nama ostaje samo da vas pozovemo u Kastav i da tri dana provedemo u druženju s obitelji i prijateljima u ugodnoj atmosferi i još jednoj nezaboravnoj Beloj nedeji - poručio je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac.

Dakle, tri dana i noći, dvije pozornice, odlični izvođači, ulični zabavljači, bogata gastro i eno ponuda, izložbe, radionice, lunapark, sajam…

Blanka Kufner