Stižu financijske potpore Komiži i Sućurju za projekte posvećene ribarskoj baštini

KOMIŽA/SUĆURAJ - Dva projekta posvećena ribarskoj baštini dobila su potporu Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede RH za njihovu realizaciju. Riječ je o projektu grada Komiže "Ribarska zbirka grada Komiže" i projektu općine Sućuraj "Interpretacijski centar ribarske baštine", koji će se realizirati kroz Lokalnu akcijsku skupinu u ribarstvu - FLAG Škoji.

U sklopu projekta „Ribarska zbirka Grada Komiže" će se konzervirati od 50 do 70 predmeta ribarske zbirke. Osim toga, opremit će se prostor za pohranu i izlaganje, istražiti uloga špilje Mancinovica na otoku Svecu u životu komiških ribara, interpretirati i prezentirati teme iz ribarskog života, organizirati izložba i uprizoriti interaktivna kazališna predstava Ala falka. Nakon završetka projekta svi građani Komiže i oni koji vole Komižu i maritimnu baštinu, imat će mjesto u Spomen domu na koje će se uvijek moći vraćati i istraživati.

Realizacijom projekta "Interpretacijski centar ribarske baštine Sućuraj" preuredit će se prostor Turističke zajednice Sućuraj u prostor koji će služiti za interpretaciju svega vezanog uz ribarstvo, te tako očuvati tradicija otoka Hvara, ali i obogatiti turistička ponuda Hvara. Centar je ujedno i multifunkcionalan te će poslužiti i za organiziranje raznih manifestacija u svrhu promicanja ribarstva.