STIŽE NOVI NALET ZIME Jadran sutra u crvenom – Stižu snijeg i orkanska bura

Ne kaže se uzalud za veljaču da je prevrtača, a da je uistinu tako stanovnici jadranske obale osjetit će na svojoj koži već sutra. Meteorolozi najavljuju povratak hladnoće, buru pa čak i snijeg na obali.

Veći dio Jadrana uživat će još danas u suhom vremenu, suncu i ugodnim ranoproljetnim temperaturama. No već od sredine dana na sjevernom Jadranu očekuje se povremena kiša koja će se do večeri proširiti i na južnije dijelove obale.

Sutra u većem dijelu zemlje oblačno s kišom, koje će najviše biti u Dalmaciji i u Lici. Kiša će na Jadranu biti praćena i grmljavinom, a ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije očekuje se snijeg. Zbog jake bure snijeg bi mogao doletjeti i do otoka, upozoravaju iz DHMZ-a.

Zbog orkanske bure Jadran sutra u crvenom

Veće probleme će stvarati olujna bura, koja će podno Velebita imati orkanske udare s brzinom do 165 km/h. Sutra je za cijelu obalu izdano crveno upozorenje, koje će podvelebitski dio obale zahvatiti već večeras. Sjeverni dio Dalmacije sutra može očekivati udare bure do 140 km/h, a slična jačina očekuje se i na južnom dijelu obale.

Građanima se savjetuje da izbjegavaju boravak na otvorenom te da ne kreću na putovanje. Zbog bure vrlo vjerojatno neće ploviti niti trajekti i katamarani.

Slično vrijeme nastavlja se i u nedjelju. Povremena kiša i susnježica očekuju se na južnom i srednjem dijelu Dalmacije. Prohladno i u nedjelju, a zbog olujne bure osjet hladnoće će biti još veći.

Zimski hladno, ali i suho vrijeme očekuje se u prvom dijelu idućeg tjedna.

J.K.