Stiže 10. Late Summer Festival Dubrovnik

DUBROVNIK - Idućih mjesec dana grad pod Srđem bit će domaćin jubilarnog izdanja međunarodnog glazbenog festivala ''Dubrovnik u pozno ljeto''. U organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra festivalski program počinje 26. kolovoza i trajat će do 23. rujna.

Na rasporedu je 14 koncerata na kojima će publika uz ostalo moći uživati i u dvije skladateljske premijere i 20 solističkih nastupa zvijezda klasične glazbe. Posebnost ovogodišnjeg izdanja nastupi su umjetnika koji su osvojili nagrade na međunarodnim glazbenim natjecanjima. Program festivala predstavili su ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat i šef dirigent Marc Tardue, ističući kako će se narednih dana u Dubrovniku ''čuti budućnost klasične glazbe''.

Publiku očekuje bogat program/Foto: Dubrovački simfonijski orkestar

-Bitno je da nakon završetka Igara imamo kvalitetne sadržaje namijenjene i našoj publici i našim turistima koji u rujnu posjećuju grad, a upravo oni koji dolaze u to vrijeme su gosti koji žele konzumirati više kulturnih sadržaja - istaknula je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić na konferenciji za medije.

Detalje programa jubilarnog Međunarodnog glazbenog festivala možete pronaći ovdje. U proteklih deset godina festival je privukao više od 30.000 posjetitelja koji su imali priliku uživati u više od 150 koncerata i nizu solističkih nastupa vodećih imena svjetske klasične glazbe.  

V.K.