Šteta u aferi Uljanik 'teška' je dva i pol Pelješka mosta!

RIJEKA - Istražitelji sumnjaju da je ukupna šteta počinjena u slučaju Uljanik grupe 7,7 milijardi kuna što se može izraziti i kao vrijednost dva i pol Pelješka mosta.

Dobra dva i pol Pelješka mosta, odnosno 7,7 milijardi kuna ukupna je šteta za koju kriminalistički istražitelji sumnjaju da je počinjena u slučaju Uljanik grupe, otkrili su iz Ravnateljstva policije u nedavnom priopćenju o podizanju nove, pete po redu kaznene prijave protiv bivših pulskih menadžera.

Prema ovim policijskim sumnjama, radilo bi se o apsolutnom crnom rekordu gospodarskog kriminala u povijesti hrvatske države prema kojem čak i mega afere oko Agrokora ili, recentnije, Ine ispadaju 'male bebe'.

Tresla se brda, rodio se miš

Afera Uljanik, međutim, ima i svoje naličje kad je u pitanju sudsko procesuiranje i po tome nimalo ne odskače od većine drugih. Građanima Lijepe naše, nažalost, itekako je poznata istinitost one stare narodne - tresla se brda, rodio se miš.

U protekle četiri godine, otkad su uhićeni dotad nedodirljivi i moćni pulski menadžeri, opravdane sumnje u kaznene malverzacije urodile su tek jednom podignutom optužnicom kojom se Giannija Rossandu, Marinka Brgića, Veljka Grpca, Dragutina Pavletića i ostalih osmero optuženih tereti za štetu od oko 900 milijuna kuna.

Optužnica je potvrđena na Županijskom sudu u Rijeci još prije godinu dana i sve otad čeka se da se odredi termin za početak suđenja.

Sasvim je izvjesno da će se ovo suđenje Uljanikovim menadžerima, razvlačiti godinama jer je riječ o iznimno obimnom i kompliciranom predmetu, a moguće je da će do pravomoćnog sudskog epiloga proteći i dvoznamenkasti broj godina, piše Novi List.

PROČITAJTE JOŠ:

U “slučaju Uljanik” nove kaznene prijave
Provedeno je dodatno kriminalističko istraživanje poslovanja Uljanik grupe, od strane policije koja je podnijela kaznene prijave protiv troje bivših članova uprave i šestero bivših članova nadzornog odbora, a koje se sumnjiči da su tvrtku oštetili za više od četiri milijarde kuna. Prema priopćenju…