Startup Europe Regatta - Jedinstveni događaj u Splitu koji spaja IT sektor i jedrenje

SPLIT - U Splitu je svečano otvorena peta Startup Europe Regatta, jedinstveni događaj koji spaja IT sektor i jedrenje. U Dioklecijanovim podrumima i na Rivi iskustva će tri dana razmjenjivati brojni poduzetnici, znanstvenici, ulagači, gospodarstvenici i IT stručnjaci, a sve će završiti u petak, druženjem na regati u Bračkome kanalu.

- Ideja je zapravo bila da pomognemo lokalnim start-upovima, koji nemaju nikakve resurse za napraviti proizvode koje žele, i to se na kraju razvilo iz agencijskog posla u to da sad radimo dosta i svojih stvari - rekao je na splitskom startup skupu Ante Medić, vlasnik tvrtke za namjensku izradu hardvera.

- Evo u našoj IT industriji stvarno je dobro, svi imaju manje više pristojne plaće i OK uvjete, ne možemo se požaliti - kazao je.

Konferenciju u Splitu, koja će završiti regatom u petak, organizirao je Zagrebački inovacijski centar.

- Izbacili smo start-upove i inovacije na splitsku rivu, da svi mogu vidjeti koji su trendovi danas u tehnologijama, i da budu dostupni bilo kome koga to zanima. Možemo reći da se događaju neke spontane komunikacije i to je ono što smo htjeli isprovocirati - izjavio je u ime organizatora Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.

A.B.