Startao biciklistički maraton Split - Knin - Plitvička Jezera - Bihać – Srebrenica

SPLIT - U sklopu manifestacije „Vukovar i Srebrenica da se ne zaborave“ u srijedu je na Trgu Gaje Bulata startao biciklistički maraton Split - Knin - Plitvička Jezera - Bihać – Srebrenica, a bicikliste su na startu pozdravili gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban.

Osim članova Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata, koja je i organizator ovog događaja, na maratonu sudjeluju  i  članovi biciklističkog kluba „ Sabahudin Duzić-Tetak“ iz Donjeg Vakufa.

S ciljem promoviranja istine o ratnom stradanju ova dva grada s porukom da nisu zaboravljeni, biciklisti će od Splita proći trasom prema Kninu, Plitvičkim jezerima i Bihaću s ciljem u Srebrenici.

Foto: Grad Split

Prilikom vožnje odat će počast na spomeniku hrvatske pobjede „Oluja 95“ u Kninu i  na spomen obilježju prvom stradalom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću na Plitvicama.

Inače, ovo je drugi biciklistički maraton u okviru manifestacije „Vukovar i Srebrenica da se ne zaborave“. Prvi je bio prošle godine u isto ovo vrijeme kad su vozili na relaciji od Vukovara preko Bihaća do Srebrenice.

A.B.