STARTALA PAIŠKA REGATA Jedri se od Splita do Starog Grada na Hvaru i nazad

SPLIT – Jutros je u 10 sati startala je Paiška regata. Startnu liniju ispred Sustipana ispunilo je tridesetak jedrilica, jedriličarske posade Paiške regate.

Regata će se jedrili na ruti Split – Stari Grad (otok Hvar), a drugi plov je predviđen za nedjelju 16. svibnja, sa startom u zaljevu ispred Starog Grada na ruti prema cilju u Splitu, piše Dalmacija danas.

Zanimljivost regate je rezervirana u subotu, a u zaljevu će svoje snage odmjeriti najuigranije posade. Za organizaciju su zaslužni stari i iskusni “Labudaši”, od sudaca do organizatora hrvatski olimpijac i košarkaški reprezentativac Željko Jerkov, Leo Lemešić proslavljeni jedriličar poznat po putovanju oko svijeta koji se prihvatio organizacije subotnje regate u zaljevu, Alen Kustić eminentni Hrvatski jedriličarski sudac, višestruki prvak Hrvatske u klasi Laser-radial Dominik Perković koji je na čelu organizacije regate na moru, trener Hrvoje Kenfelj, kapetan Toni Mlikota.

Gradonačelnik Stari Grada Antonio Škarpa i direktor Turističkog ureda Turističke zajednice grada Starog Grada Jakša Damjanić oduševljeni su dolaskom jedriličara u ovo doba Covida.  Prihvatiti su ideju o Paiškoj regati, i maksimalno se potrudili kako bi jedriličarima omogućili da uživaju u svemu što otok Hvar nudi, posebice na radost vlasnika ugostiteljskih objekata u Starom Gradu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PAIŠKA REGATA Otvara sezonu jedrenja na krstašima