Stanovnici otoka Unija objavili peticiju: "Tražimo sigurnu brzobrodsku liniju Rijeka - Mali Lošinj"

UNIJE - Mještani Unija traže od nadležnih institucija (Agencija za obalni linijski promet) da osiguraju bržu, pouzdaniju i sigurniju brzobrodsku liniju Rijeka - Mali Lošinj. U tu svrhu organizirali su i javnu peticiju.

Između ostalog traže da na toj liniji svih 365 dana u godinu prometuje katamaran “Jelena” ili katamaran sličnih/boljih performansi. Naime, u 2022. godini događalo se da danima, zbog loših vremenskih uvjeta, otoci Unije i Susak ostanu odsječeni od kopna zbog neadekvatih performansi katamarana ‘Dubravka’ koji na ovoj liniji prometuje već godinama.  

- Ovo je katamaran Jelena. Katamaran Jelena je mrak. Katamaran Jelena je danas doplovila po opakoj buri na Unije. I na Susak. I na Cres. I dojurila je po velikim valovima u Rijeku. Putnici koji su plovili danas povratno su javili da je to bila plovidba bez ikakvih problema. Katamaran Dubravka ne bi došla.

Da to tražimo i zahtijevamo . Hoćemo katamaran Jelena.  Da, to zaslužujemo 2022 godine. I Mali Lošinj i Cres i Susak i Unije.

Vijeće mjesnog odbora Unije ce zatražiti od gradonačelnice Malog Lošinja gđe Ane Kučić  da odmah uputi apel Jadroliniji da ostane katamaran Jelena trajno na liniji Mali Lošinj - Rijeka. Naravno i da se prilagodi raspored plovidbe. Opet bi na taj način mogli doploviti za dva sata na Unije iz Rijeke - poručio je dopredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Unije, Žarko Mrkobrada.

Pozivaju sve mještane, vikendaše, turiste te simpatizere otoka Cres, Unije, Lošinj i Susak kao i sve one koji shvaćaju koliko je za jedan otok od vitalne važnosti povezanost s kopnom, da potpišu ovu peticiju, koja se nalazi OVDJE.

D.G.