Srpski mediji o hrvatskom turizmu - propalo vam je pola sezone!

Srpski mediji raspisali su se o hrvatskom turizmu. Beogradski Kurir tvrdi kako su "paprene" cijene ljude otjerale s hrvatskih plaža i kako nam je sezona zapravo prohujala s vihorom.

Kritike na račun previsokih cijena diljem obale nisu rijetka pojava, a sada su se oglasili i srpski mediji, točnije Kurir koji navodi:

- Hrvati sami sebi pucali u nogu. Zbog aljkavosti im propao lipanj i dio srpnja, turisti ih zaobilaze, sad ruše cijene da skroz ne puknu.

Photo:Pexels

Tvrde kako je skupoća s početka ove sezone 'otjerala' mnoge turiste s hrvatskih plaža te da su ugostitelji, ne bi li spasili barem drugi dio sezone, okrenuli strategiju naglavačke.

Poslije Nijemaca, pišu, s hrvatskih plaža "pobjegli" su i Česi, Poljaci i Talijani, dok je dosta Slovenaca, Bosanaca i Srba. Ima i Austrijanaca, nađe se i Nijemaca, ali mnogo manje nego prije.

Kurirova sugovornica Marija požalila se tako na cijenu kuglice sladoleda koja košta 2 eura, cijenu pola litre piva koja u prosjeku iznosu 2,5 eura, ali i na komad pizze koju u Splitu također nije uspjela naći za manje od 2,5 eura. Cijelu pizzu morala je platiti 15 eura. Inflacija ili pohlepa, pokušavaju istočni susjedi dokučiti razloge visokih cijena hrane, ali i apartmanskog i hotelskog smještaja u Hrvatskoj. Kurir piše kako je on skočio za 30% i zaključuje da su cijene na hrvatskoj obali otišle u nebo, a turisti - negdje drugdje.

J.T.