Sretnu i bolju Novu 2023. godinu želi vam Morski HR!

Bila je to godina izazova. Možemo je pamtiti svakako, individualno i kolektivno. Pa iako je počela dobro, rat u Ukrajini i posljedična kriza i divljanje cijena globalno je upropastilo godinu od koje se opraštamo. No, barem u Hrvatskoj, nije sve ni bilo tako loše...

Ipak, zanemarimo li negativne kontekste 2022. godine, mi je možemo pamtiti i po dobrome. Konačno smo spojili Hrvatsku Pelješkim mostom. Ekonomski, u ovoj godini naše gospodarstvo začuđujuće raste, a bronca naših Vatrenih u Katru, samo je šlag na torti.

Raste nam turizam i izvoz, a kamo sreće da jednako tako rastu optimizam i povratak mladih stručnjaka, koji, suprotno svemu ovome i dalje odlaze. Godinu završavamo otvaranjem granica, prelaskom na zajedničku europsku valutu euro i ulaskom u ekskluzivan klub visokorazvijenih zemalja svijeta. Uz sve ovo, čeka nas izglasavanje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji bi nakon 20 dugih godina napokon trebao zaštititi naše more i obalu!

Doista se iskreno nadamo da ćemo sve ovo dobro i pametno iskoristiti, pa da će 2023. godina biti prva u nizu dobrih i plodnih godina.

Godina Morskog HR

Morski HR također je zabilježio rekordnu godinu po posjećenosti. S 10,6 milijuna pregleda naših stranica i više od 3 milijuna jedinstvenih korisnika, možemo vam, dragi čitatelji, reći samo: hvala na povjerenju!

Osim uvođenja podcasta, u suradnji s našim partnerima, RTL televizijom i kanala Morski TV na Youtubeu, u rujnu smo redizajnirali naš portal, koji je sad još brži i efikasniji, a platforma Ghost, na kojoj Morski HR sad radi, tehnološki trenutno spada u najmodernije globalne sustave news portala, čije mogućnosti tek namjeravamo iskoristiti.

Uz sve navedeno, Morski HR je napravio i zaokret u komunikaciji s ljudima, zbog kojih je tu, vas, naših cijenjenih čitatelja. Administratori društvenih mreža trude se u direktnoj komunikaciji odgovoriti na što više vaših pitanja. Ponekad to znači odgovarati i na neugodna pitanja i provokacije, no nastojimo to raditi isključivo argumentirano te (ponekad nam i to upali) uključiti i nešto smisla za humor. Molimo vas stoga, dragi naši, da nam oprostite i neke manje svijetle trenutke, ako smo ponekad i griješili, jer iza ovih slova stoje ipak ljudi, a ne strojevi. Trudit ćemo se biti bolji!

Uz nadu da će nam godina ispred nas donijeti sve dobro i bolje od godina za nama, želimo vam od srca sretnu i uspješnu Novu 2023.!

Čitajte nas i pratite i dalje. Nećemo vas iznevjeriti...

Vaš