Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: "Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku"

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je uoči obljetnice Oluje da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku.

- Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno i prilično neugodno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj. Sutra će oni slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, uzmete veliku bocu kisika, da odete pod more i pravite se da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi - kazao je tom prilikom, prenosi RTL.

O ljetovanju u Hrvatskoj se oglasila i srbijanska premijerka Ana Brnabić, javlja Nova.rs.

- Ja imam u kuću u Hrvatskoj, na otoku Krku. Moj djed, otac mog oca je s Krka, tako da imam svoju kuću tamo. Posljednji put sam tamo bila 2016. godine, otkad sam ušla u vladu, kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nisam išla u svoju kuću - navela je ona.

Brnabić kaže da "u ovom trenutku osjeća" kako za nju, kao predsjednicu vlade, nije dobro da ljetuje u Hrvatskoj.

- Dio moje obitelji je svakako išao i ljetovao tamo. To je moj osobni, privatni osjećaj i mislim da to ne moram objašnjavati - poručila je Brnabić.

Inače, Vladimir Đukanović iz vladajuće Srpske napredne stranke kazao je da mu se stranački kolege ne trebaju javljati ako ljetuju u Hrvatskoj.

- Svatko tko je član SNS-a, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema potrebe da mi se javlja, niti sa mnom da se pozdravlja. Dakle, podvlačim, tko uplati tamo ljetovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga takav sa mnom razgovarati. Nemam s njime što pričati - kazao je Đukanović.

Na pitanje znači li to da neće razgovarati s premijerkom Srbije koja ljetuje u susjednoj državi, Đukanović je rekao da može razumjeti one koji u Hrvatskoj imaju obiteljsku kuću.

Podsjetimo, Istarski župan Boris Miletić na Facebooku je odgovorio gradonačelniku Novog Sada, koji je nedavno rekao kako “Nikada neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji i Istri na odmoru”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Istarski župan odgovorio gradonačelniku Novog Sada: “Evo zašto Istru posjećuju Srbi” | | Morski HR
Istarski župan Boris Miletić na Facebooku je odgovorio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je rekao kako “Nikada neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji i Istri na odmoru”.
SRAMOTNO Srbijanski promotor Aleksandra Vučića na Oliverov grob ostavio knjigu o Miloševiću | | Morski HR
Poklonik Aleksandra Vučića Filip Rodić, srbijanski je novinar, kolumnist Večernjih novosti i urednik tjednika Pečat nedavno se odmarao u Hrvatskoj. Kad je otišao na sigurnu udaljenost, objavio je