3 min. čitanja

Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: "Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku"

Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: "Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku"
Foto: Wikimedia / Twitter 

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je uoči obljetnice Oluje da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku.

- Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno i prilično neugodno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj. Sutra će oni slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, uzmete veliku bocu kisika, da odete pod more i pravite se da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi - kazao je tom prilikom, prenosi RTL.

O ljetovanju u Hrvatskoj se oglasila i srbijanska premijerka Ana Brnabić, javlja Nova.rs.

- Ja imam u kuću u Hrvatskoj, na otoku Krku. Moj djed, otac mog oca je s Krka, tako da imam svoju kuću tamo. Posljednji put sam tamo bila 2016. godine, otkad sam ušla u vladu, kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nisam išla u svoju kuću - navela je ona.

Brnabić kaže da "u ovom trenutku osjeća" kako za nju, kao predsjednicu vlade, nije dobro da ljetuje u Hrvatskoj.

- Dio moje obitelji je svakako išao i ljetovao tamo. To je moj osobni, privatni osjećaj i mislim da to ne moram objašnjavati - poručila je Brnabić.

Inače, Vladimir Đukanović iz vladajuće Srpske napredne stranke kazao je da mu se stranački kolege ne trebaju javljati ako ljetuju u Hrvatskoj.

- Svatko tko je član SNS-a, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema potrebe da mi se javlja, niti sa mnom da se pozdravlja. Dakle, podvlačim, tko uplati tamo ljetovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga takav sa mnom razgovarati. Nemam s njime što pričati - kazao je Đukanović.

Na pitanje znači li to da neće razgovarati s premijerkom Srbije koja ljetuje u susjednoj državi, Đukanović je rekao da može razumjeti one koji u Hrvatskoj imaju obiteljsku kuću.

Podsjetimo, Istarski župan Boris Miletić na Facebooku je odgovorio gradonačelniku Novog Sada, koji je nedavno rekao kako “Nikada neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji i Istri na odmoru”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Istarski župan odgovorio gradonačelniku Novog Sada: “Evo zašto Istru posjećuju Srbi” | | Morski HR
Istarski župan Boris Miletić na Facebooku je odgovorio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je rekao kako “Nikada neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji i Istri na odmoru”.
SRAMOTNO Srbijanski promotor Aleksandra Vučića na Oliverov grob ostavio knjigu o Miloševiću | | Morski HR
Poklonik Aleksandra Vučića Filip Rodić, srbijanski je novinar, kolumnist Večernjih novosti i urednik tjednika Pečat nedavno se odmarao u Hrvatskoj. Kad je otišao na sigurnu udaljenost, objavio je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.