SRAMOTA ZA OREBIĆ: “Danas imamo imbecile koji ruše ovakve spomenike – Tu je ubijeno 96 civila”

OREBIĆ – Spomenik u čast pobijenih 96 nevinih civila od strane nacističke Njemačke netko je devastirao i 30 godina nitko nije briga za njih i njihovu žrtvu. U neposrednoj blizini ovog spomenika nalazi se i ova zgrada koja ne služi ničemu. Sramota za Općinu i sve ljude, kazao je autor videa koji je jučer objavljen na Facebook stranici Pelješac hiking.

– Ovo je ulaz u našu općinu Orebić. Ovo već traje godinama, ovakvo ponašanje i odnos prema nevinim žrtvama u Drugom svjetskom ratu, govorim o civilima među kojima ima i žene i djece. To su ljudi koji su se bavili poljoprivredom, streljani su nevini, ta se sela nikada nisu oporavila. Ovo je spomenik njima u čast i onda svjedočimo ovakvim vandalskim činovima.

30 godina nikoga nije briga i nitko ne mari za žrtve koje su doprinijeli našoj slobodi od okupatora. Ponos i dika naše općine i nitko ništa ne reagira. U neposrednoj blizini ovog spomenika nalazi se i ova zgrada koja ne služi ničemu. Ovo je jedna velika sramota za općinu i za sve ljude, ovo je žalosno – kazao je autor videa.

– Samo u dva dana,listopada davne 1943.,na poluotoku Pelješcu pobijeno je 96 civila od strane njemačke 7.SS divizije “Prinz Eugen”….prije Nijemaca,preko poluotoka je prohujalo 7 fašističkih ekspedicija….talijanski fašisti su na poluotoku formirali talački logor u Janjini koji je kao takav bio unikatan u Drugom svjetskom ratu…..danas imamo imbecile koji ruše ovakve spomenike….na sramotu svakog onog čije prezime se nalazi na samom spomeniku…što radi država po ovom pitanju?  stoji u opisu.

I.B.