Sprema se zadarska "fešta od plave ribe"!

Delicije od plave ribe pripremat će se u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala, a Zadrane i posjetitelje svakako bi moglo zanimati zaviriti u gastro čarolije na Trgu Petra Zoranića.

Subota 6.6. dakle dan je plave jadranske ribe – uzgojene tune iz kaveza te inćuna i srdele iz ulova ribarske flote. Festival podupiru sve najveće marikulturne tvrtke Zadarske županije, pa će subota Chef's Corneru u velikom festivalskom šatoru biti u znaku dohranjene atlantske plavoperajne tune iz Jadrana koja je zbog svoje iznimne kvalitete postala vrlo traženom u svijetu, a naviše je vole Japanci.

Mlade jedinke plavoperajne tune love se u Jabučkoj kotlini i uzgajaju osamnaest mjeseci. Izlovom japanskom tehnikom ike jime tuna ne osjeća bol i strah, piše eZadar.

Divlje ulovljena, pri uzgoju isključivo sitnom plavom ribom hranjena vrhunska plavoperajna tuna bit će zvijezda dana, a naći će se u tuna burgeru, ražnjićima s povrćem, salati od tune i krastavaca, tartaru, tortilji…Koliko čujemo ići će i Paul Bradbury, blogger koji je Manchester zamijenio hrvatskim suncem i rijetko kad propušta dobar komad na tanjuru.

Na Chef's Corneru naći će se još i klasični pohani inćun s krumpir salatom, sendvič s plavom ribom i još štošta.

Uh, divote!

J.T.