Spot u kojem ljepote Komiže, Brela i Modre špilje oduzimaju dah - pogledajte "More" Tedija Spalata i klape Berulia

Tedi Spalato i klapa Berulia suradnju su započeli prije deset godina, a more, taj neiscrpan izvor inspiracije, potakao ih je da udruže glazbene snage na novom glazbenom djelu. Njihova oda moru napokon je dobila i glazbeni spot u režiji Slavena Jurića.

Prijateljstvo, nastupi, a sada i odlična pjesma

- S Tedijem smo krenuli surađivati 2013. kad je jedna klapa otkazala nastup s njim. Mi smo tu uskočili - pojasnio je Antonio Šošić početak Tedijeve suradnje s klapom iz Brela. Sada ih više ne veže samo posao, već i prijateljstvo pa se Tedi, radeći na Porinom nagrađenom albumu "Ime mi je nevažno" sjetio upravo njih.

- Tedi nam je otpjevao neke svoje buduće pjesme, koje idu na album sa željom da mu budemo gosti. Jedna od njih bila je i 'More' - rekao je Antonio i dodao: 

- Učinila mi se nedorečena i nezavršena pa sam stihove Branka Slivara dopunio, a i Tedijevu sam melodiju, naravno uz njegov blagoslov, izmijenio. Tako smo dobili ovo 'More'".

Spot je, baš kao i pjesma, oda moru

Spot u režiji Slavena Jurića savršeno je zaokružio pjesmu. Satkan je kao oda moru, načinu života uz more, dalmatinskim brodovima i ribarima, ljepotama Dalmacije. Snimalo se na putu trajektom iz Splita na otok Vis, u gradu Komiži, u Brelima kod svima poznatog kamena ilitiga Šakana te predivnoj Modroj špilji, što je klapu posebno oduševilo. U spotu se pojavljuje i čuvena falkuša u kojoj je klapa zaplovila. Gajeta falkuša simbol je života na području Visa, Korčule i Palagruže te savršeno utjelovljuje sve što se pjesmom i spotom željelo reći.

D.G.