sPort 2023. - Luka Ploče domaćin sportskim susretima hrvatskih luka

PLOČE - Luka Ploče organizira Sportske susrete hrvatskih luka “sPort 2023.” koji će se održati u Pločama od 6. do 8. listopada ove godine.

Ploče će biti domaćin lukama Rijeka, Vukovar, Zadar i Split koji će se s Lukom Ploče, Naftnim terminalima Federacije, ATT -om, ENNA-om i Maerskom natjecati u nizu sportskih disciplina na Sportskom centru Močvara i u Domu sportova Ploča.

- Inicijativa organiziranja ove jedne, nadamo se, lijepe priče koja je u začetku, došla je od strane Uprave Luke Ploče proizašla iz želje da se oživi tradicija koja korijene vuče upravo iz Ploča - poručuju organizatori.

Simbolično, na istom mjestu, na kultnoj Močvari, davne 1977. održani su Susreti radnika luka i pristaništa na kojem je sudjelovalo čak 18 luka: domaćin Ploče, Metković, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Šibenik, Vukovar, Zadar, Bar, Beograd, Brčko, Koper, Novi Sad, Pančevo, Prahovo, Smederevo i Sremska Mitrovica.

Povod igrama bilo je puštanje u pogon električne rasvjete na Sportskom centru Močvara, a na početku igara sastale su se ekipe malonogometnih reprezentacije Ploča i Splita.

Na igralištima Močvare, bućalištu i poligonu Luke Ploče po lijepom i sunčanom vremenu odvijala su se natjecanja u malom nogometu, bućanju, šahu, potezanju konopa, stolnom tenisu i radnim disciplinama: rukovanje traktorom, auto viljuškarom i dizalicom.

- Močvara je i dalje tu, obnovljena i reprezentativna, željno očekuje nova natjecanja, nova druženja, nove radosti. Oživljamo tradiciju i stvaramo uspomene.Vidimo se u subotu, 7.10. na Močvari! Svi ste pozvani - kažu domaćini.

D.G.