Splitu odobreno 700 tisuća kuna za projekte na pomorskom dobru – Evo gdje će biti radovi na obali

SPLIT – Gradu Splitu odobreno je 700 tisuća kuna iz županijskog programa za sufinanciranje dvaju prijavljenih projekata na pomorskom dobru. Novac će se potrošiti za sufinanciranje projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju rive u Stobreču i Žnjanski plato te za projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vanjskog bazena Stari Mornar.

Iz splitske gradske uprave obavještavaju kako će se izradom projektno-tehničke dokumentacije stvoriti  preduvjeti za rekonstrukciju otvorenog morskog bazena u slatkovodni koji bi se sastojao od dva dijela – vaterpolo bazena dimenzija 33x25m i bazena za obuku neplivača dimenzija 8x25m. Na taj će se način, kažu, omogućiti treninzi i obuka djeci i mladima, uključujući djecu i mlade s invaliditetom.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije na lokacijama pomorskog dobra Žnjan i Stobreč stvorit će se, pak, preduvjeti za cjelovito i trajno uređenje navedenih obuhvata s ciljem poboljšanja kvalitete života i turističke ponude u Splitu i županiji.

Bespovratna sredstva osigurala je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. prijavom na Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru u kolovozu ove godine uz tehničku koordinaciju s gradskom Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima.

Kod oba projekta radi se o najvećim pojedinačno ostvarenim iznosima bespovratnih sredstava od svih prijavljenih projekata, a ostvarenim sufinanciranjem rasteretit će se izdvajanja iz proračuna za realizaciju ovih važnih gradskih projekata na pomorskom dobru, poručuju iz splitske gradske uprave.

J.K.