Splitskom premijerom hrvatskog filma "Samo kad se smijem" počinje program Kino u teatru

SPLIT - Hrvatsko narodno kazalište Split i Festival mediteranskog filma Split u novoj kazališnoj sezoni započinju suradnju s programom Kino u teatru koji će se održavati jednom mjesečno. 

Program počinje splitskom premijerom nagrađivanog hrvatskog filma "Samo kad se smijem", u srijedu 22. studenog u 22h, koja će se održati uz gostovanje redateljice Vanje Juranić, producentice Ane Grbac te glumaca Stipe Radoje i Filipa Radoša.

Foto: FMFS

Ova snažna drama premijerno je prikazana u natjecateljskom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, gdje je osvojila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu (Tihana Lazović) te Nagradu Kino mreže – mreže hrvatskih neovisnih kinoprikazivača.

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Intendant HNK Split Vicko Bilandžić naglasio je kako mu je čast što HNK Split može konkretno, infrastrukturno pomoći najboljim nezavisnim inicijativama koje su se dokazale u Splitu: - FMFS to definitivno jest, a mi smo pronašli kino termin nakon naših izvedbi i ovom suradnjom pružili gledateljima priliku da gledaju najzanimljivije filmske naslove u ambijentu teatra.

- Tijekom ovog programa publici ćemo pripremiti 7 posebnih filmova za koje smatramo da kao Festival trebamo "baciti svjetlo". Filmovi su to koji bi inače bili na FMFS-u, ali zbog vremena distribucije ili nekih drugih okolnosti nisu u našem glavnom terminu. Ovo nam je sjajna prilika da jednom mjesečno imamo lokaciju za filmska druženja, a zahvalan sam HNK-u Split koji nas je pozvao na suradnju u programu Kino u teatru - izjavio je Alen Munitić, umjetnički direktor Festivala mediteranskog filma Split. 

Ulaznice su dostupne na blagajni i na webu Hrvatskog narodnog kazališta Split.

I.B.