Splitskom javnom prijevozniku nedostaje vozača - Trenutačno ih je na bolovanju preko 30

SPLIT - Splitskom javnom prijevozniku i inače nedostaje vozača, a trenutačno ih je na bolovanju preko 30. Zbog toga su od početka ovog tjedna obustavljene neke linije.

Obustavljeni su tako neki polasci na linijama broj 6, 7, 8, 9, 15 i 17, o čemu su putnici obavješteni plakatima na autobusnim stanicama. Uz to se i svakodnevno dodatno reducira vozni red.

Točna informacija koji polazak je otkazan, a koji nije, može se jedino dobiti na web stranicama Prometa jer oni svako jutro, oko 10 sati objavljuju koje linije se otkazuju, budući da je riječ o poslijepodnevnim linijama.

Što kažu vozači, što putnici, hoće li naše domaće radnike na mjestu vozača zamijeniti stranci te kako problem planira riješiti Uprava Prometa?

- Tijekom jutra se stavljaju obavijesti koje će linije taj dan biti obustavljene - objašnjava za Radio Split direktor prometa Stanko Sapunar.

- Mislim da je razlog bolovanja ljudi gripa i viroze, a ne naša kolektivna pregovaranja koja su u tijeku. Inače što se plaća tiče, neto, bez prekovremenih je oko tisuću eura plaća - objašnjava Sapunar.

- Imali smo sličnih situacija i prije, ne bih imao ništa protiv ni da se zaposle stranci ali bolje je da su domaći tu radi poznavanja grada i komunikacije jer ovo je specifičan posao - kaže vozač Mirko Božidar.

I putnici primjećuju da se nešto događa jer autobusi kasne po pola sata te smatraju da se plaće tim ljudima trebaju podići.

- Ako me bude vozio stranac, ja se neću voziti. Neću ni ja - komentiraju dvije Splićanke.

Mi na ovaj komentar, komentara nemamo...

I.B.