SPLITSKI SVEĆENIK: “Ignorirati mjere pod maskom slobode i prava je cinični idiotizam”

SPLIT –  Splitski svećenik don Ante Žderić, svećenik u Župi Gospe Fatimske na Škrapama koji je već prije istupao pozivajući vjernike da se pridržavaju epidemioloških mjera i tako čuvaju sebe i druge, ovaj put osvrnuo se na one koji ih ignoriraju.

Don Ante Žderić uputio je ovaj put kratku i jasnu, ali i vrlo oštru poruku:

– Ignorirati epidemiološke mjere, boriti se protiv njih pod maskom borbe za slobodu i prava, nastojati izigrati državu zaobilaženjem mjera, nije društvena osviještenost, nego cinični idiotizam. Tragedija je u tome što takvo ponašanje i stav privlače medijsku pažnju i u isto vrijeme potencijalno pridonose punjenju bolnica i mrtvačnica – poručio je splitski svećenik.

Utjehu u njegovim riječima pronašli su i neki vjernici:

– Hvala vam na ovom komentaru. U subotu se održalo vjenčanje sa 100 uzvanika koji sebe deklariraju vjernicima, da bi potom kršili mjere okupljanja i prijetili smrću novinarima koji su o tome izvještavali – jedan je od komentara.

Podsjetimo, don Žderić je još u travnju poručio:

– Vjernik sluša Boga i znanost, fanatik histerizira i proziva. On se ne klanja Bogu, nego sebi, diveći se sebi koliko je u pravu. Nemojte se sada pokolebati. Bilo bi mi krivo da zbog nečije zadrtosti moram nekog sprovoditi na Lovrincu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SPLITSKI SVEĆENIK “Čini mi se da se neki žele pokazati većim vjernicima od svih, tražeći pristup misama”