Splitski hotel Belleuve prodaje se nakon više od 20 godina stečaja

SPLIT - Čuveni splitski hotel Bellevue smješten na Prokurativama, sukladno rješenju Trgovačkog suda u Splitu nakon više od 20 godina stečajnog postupka ide na prodaju. Početna cijena iznosi 7,1 milijun eura.

Ukoliko se u prvom krugu ne proda, u drugom krugu cijena će iznositi 4,7 milijuna eura. Jamčevina je 2 milijuna eura i plaća se na žiro račun splitskog trgovačkog suda, a ponude mogu dati domaće i strane tvrtke.

Nad hotelom je početkom 2000-ih godina otvoren stečajni postupak, koji traje već više od 20 godina.

Vjerovnici su još prije mjesec dana na skupštini jednoglasno donijeli odluku o prodaji. Prodaje se dio zgrade hotela, pokretnine, oprema i umjetnička djela. Riječ je o ukupno 2.209 četvornih metara površine.

U tom su hotelu boravile brojne poznate osobe iz svijeta estrade i politike, znanstvenici, književnici, nobelovci i spisatelji. Ovdje su snimani i kadrovi najgledanije domaće serije 'Velo misto' Miljenka Smoje.

Bellevue se nalazi na najpoželjnijoj gradskoj lokaciji s pogledom na rivu i na splitska vrata. Jedan je od najstarijih hrvatskih hotela, koji se spominje oko 1875. godine pod imenom Hotel de la Ville, piše HRT.

Početkom 20. stoljeća dobiva ime Grand hotel Bellevue u kojem su boravili Agatha Christie i Anatole France. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća kavana i hotel postaju središnje mjesto za Splitski festival.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekonstrukcijom hotela Adriatic započinje investicijski ciklus dubrovačke hotelske grupacije Maestral | | Morski HR
Hotelska grupacija Maestral iz Dubrovnika najavljuje snažan investicijski ciklus u slijedećih nekoliko godina i planira značajna ulaganja u svoje hotele kako bi postali luksuzni