Splitski dogradonačelnik prozvao Lučku kapetaniju: "Štite koncesionara koji ilegalno nasipava plažu unutar zaštićenog područja!"

SPLIT - Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević izvijestio je javnost o radovima na predjelu Kašjuni za koje tvrdi da su ilegalni i da koncesionar tamo nasipa plažu, unatoč činjenici da se ona nalazi unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan.

Pritom je napao i splitsku Lučku kapetaniju, za koju tvrdi da svojim neradom staju na stranu koncesionara:

- Zadnja dva dana koncesionar na Kašjunima ilegalno nasipava plažu unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan. 

Foto: Bojan Ivošević

Reagirali su čuvari prirode JU PŠ Marjan sukladno Zakonu o zaštiti prirode. Unatoč naredbi da prestanu oglušili su se i odbili legitimirati. 

Nakon što je pozvana policija kako bi pomogla čuvarima prirode u legitimiranju, u priču se uključuje inspektor Čikotić iz Lučke kapetanija koja bi također trebala sprječavati ilegalna nasipanja plaža, na način da ga predstavnik koncesionara zove s mobitela preko kojeg se obratio prisutnim policajcima i lažno tvrdio da čuvari prirode nemaju ovlasti na Kašjunima što je notorna neistina.

Foto: Bojan Ivošević

Ovo je već drugi put da Čikotić štiti koncesionara na Kašjunima i radi nezakonite radnje u njihovu korist. Svatko tko je ikad tražio reakciju Lučke kapetanije upoznat je s (ne)radom dotičnog koji je stekao i uvjete za mirovinu, ali mu je stranka omogućila da mu ministarstvo produži još dvije godine radni vijek unatoč brojnim pritužbama. 

Još jedan bombončić za tematsku sjednicu o Marjanu i kako HDZ-ovi kadrovi omogućuju kršenje zakona u zaštićenom području bez sankcija umjesto da im naplate predviđenu kaznu od 6.000€ do 130.000€ - objavio je Bojan Ivošević.

D.G.