Splitska zračna luka priprema se za 5 udarnih dana – Očekuju više od 260 letova

SPLIT – U splitskoj zračnoj luci od sutra kreće pojačani promet. Od četvrtka do nedjelje očekuju više od 260 letova na domaćim i međunarodnim linijama.

Dobra je to najava predsezone, a osim navedenih linija u Split bi do kraja tjedna trebalo sletjeti i niz charter linija koje će u grad pod Marjanom dovesti grupe turista na uskrsni odmor, piše portal Croatian Aviation.

Radi se o ukupno 14 različitih avioprijevoznika, pri čemu britanski EasyJet ima u najavi najveći broj međunarodnih linija, i to prema Amsterdamu, Bristolu, Baselu, Berlinu, Glasgowu, Londonu, Manchesteru, Napulju, Parizu i Ženevi.

Slijedi potom Croatia Airlines koja će iz Splita letjeti za Zagreb, Osijek, Munchen, Frankfurt, Rim, Pariz, Lyon i London.

Po 5 linija u najavi imaju dva niskotarifna avioprijevoznika, Volotea i Eurowings. Eurowings će prometovati za Stuttgart, Dusseldorf, Köln, Hamburg i Dortmund, a Volotea najavljuje redovne operacije za Marseille, Toulouse, Nantes, Lyon te Bordeaux.

Njemačka Lufthansa će redovno povezivati Frankfurt i Munchen sa Splitom, Vueling pak s Rimom i Barcelonom, a Condor s Frankfurtom i Düsseldorfom.

Najavljene su i druge linije, poput Norwegiana za Helsinki, Ryanaira za Dublin, Transavia za Pariz (Orly), Austrian Airlines za Beč, KLM za Amsterdam te Edelweiss za Zurich. U najavi su i domaće linije Trade Aira prema Rijeci, Dubrovniku i Puli.

J.K.