Splitska riva zablistala u najljepšim bojama proljeća

SPLIT – U Splitu je sinoć službeno otvoren 45. po redu Praznik cvijeća – međunarodni sajam cvijeća u kojem će Splićani i njihovi gosti moći uživati do nedjelje.

Sajam je službeno otvoren sinoć u Dioklecijanovim podrumima koji su također ukrašeni cvjetnim instalacijama, a manifestacija se ove godine po prvi put proširila i na prostor Rive. Svoje proizvode izlaže 50-ak florista iz Hrvatske i europskih zemalja, a sajam ove godine ima i humanitarni karakter.

Foto: Grad Split

Naime, proizvođači s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog na Rivi prodaju cvijeće i sadnice, a njihovom kupnjom građani mogu izravno pomoći ljudima s potresom pogođenih područja.

Za vrijeme trajanja Praznika cvijeća, Splićani i svi posjetitelji imaju priliku pogledati i izložbu koja reflektira floru i povijest Mediterana u modernom svjetlu, a čiji je glavni scenograf svjetski priznati florist Simon Ogrizek.

Foto: Veljko Martinović/Grad Split/Facebook

– Najljepša cvjetna razglednica obići će čitav svijet, a kada obiđete naše Dioklecijanove podrume, vidjet ćete da nikada nismo imali bogatije i ljepše izdanje Praznika cvijeća – poručila je Alijana Vukušić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Organizatori manifestacije su gradske tvrtke ‘Žnjan’ i ‘Parkovi i nasadi’, a pokrovitelji su Grad Split, Turistička zajednica grada Splita i Muzej grada Splita.

I za kraj bi komotno mogli zapjevati onu Oliverovu: “Cili je Split, rascvala grana, sunčani lipi cvit Mediterana…”

K.B.