Splitska policija zbrojila: Nije bilo većih problema, naplatili smo pola milijuna kuna kazni

SPLIT – Tijekom trajanja javnog okupljanja „Ultra Europe 2022“, od 09. do 11. srpnja 2022.godine na području održavanja javnog okupljanja na kojem je u tri dana prisustvovalo oko 80 tisuća osoba nije zabilježeno ni jedno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ni jedno ozljeđivanje osobe kao posljedica kaznenog djela  te nisu evidentirana oštećenja imovine.

Dovršena kriminalistička istraživanja zbog imovinskih kaznenih djela:

Za vrijeme trajanje javnog okupljanja pronađen je i uhićen 19-godišnji talijanski državljanin nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja kako je tijekom tri dana javnog okupljanja, posjetiteljima istoga otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 100 tisuća kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19- godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Naime, istog se sumnjiči da je tijekom druge večeri otuđio iz ruke mobitel oštećenoj 19-godišnjoj švedskoj državljanki. Istog dana 32-godišnjak je pronađen i uhićen na području Kaštela te je pronađen i oduzet otuđeni mobitel. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe 32-godišnjak će biti priveden pritvorskom nadzorniku.

Privedene osobe :

Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 213 osobe, od čega stranih 160  i 53 hrvatska državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Droga:

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina,  161 grama hašiša i 30 grama seeda i 15 grama ketamina.

Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko 500.000,00 kuna.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 150 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na  čitavom području centra Grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije  prekršaja i kaznenih djela.

Zahvaljujemo građanima, posjetiteljima, organizatoru i ostalim žurnim službama na razumijevanju i doprinosu – izvijestila je Splitsko-dalmatinska policija.

D.G.