Splitska policija traga za vandalima, komunalne službe brzo očistile oštećeni Smojin spomenik

SPLIT - Splitska policija odmah je započela kriminalističko istraživanje i traga za vandalima koji su jutros oštetili novopostavljeni spomenik književniku i novinaru Miljenku Smoji.

Zasad nepoznati divljaci spomenik su zalili plavom bojom i ostavili šal od beogradskog nogometnog kluba Partizan.

- Izišli smo jutros na mjesto događaja, izvršen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje - potvrdio je za Morski HR Jerko Kurevija iz splitske policije.

Naglašavaju i da policija radi sve radnje koje su potrebne tijekom istraživanja, te da će uključiti i pregled video-nadzora oko spomenika.

Splitski komunalci odmah su prionuli čišćenju brončanog spomenika, inače autorskog djela šibenskih akademskih kipara Aleksandra i Ante Guberine. Spomenik je svečano otkriven prije točno tjedan dana na sjevernoj strani Matejuške odakle će Smoje zauvijek gledati na svoj Veli Varoš, Prokurative i Marjan.

Fotografije donosi naš Velimir Bešić:

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Divljaci se noćas iživljavali nad Smojinim spomenikom u Splitu
Prošlo je točno tjedan dana od svečanog otkrivanja spomenika Miljenku Smoji koji je u čast sto godina od njegova rođenja postavljen na Matejuški. Jutros je spomenik koji su Splićani dugo čekali osvanuo u plavoj boji. Čini se da su se nepoznati vandali okomili na spomenik tako da su