Splitska policija privela tri divljaka koja su napali navijače Schalkea na splitskoj zapadnoj obali

SPLIT - Nakon sukoba koji se dogodio u Splitu 16. prosinca 2022.godine, oko 12:50 sati na području Zapadne obale u Splitu, a u kojem je jedan strani državljanin zadobio lakše tjelesne ozlijede, započeto je intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile činjenice.

Policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji u cilju utvrđivanja identiteta osoba, njihovog pronalaska i provođenja kriminalističkog istraživanja.

Jučer su u službene prostorije dovedena tri muškarca koji su se povezivali s događajem. U sklopu istraživanje obavljene su i pretrage stana kojeg isti koriste. Policijski službenici Prve policije postaje Split i Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca u dobi od 26 godina, 23 godine i 22 godine.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 16. prosinca 2022.godine bili u grupi osoba koja je fizički napala skupinu navijača gostujuće momčadi, nakon čega su se dali u bijeg.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 26-godišnjak, 23-godišnjak i 22-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Izazivanje nereda, te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se.

D.G.