Splitska policija pokreće kriminalističko istraživanje zbog nedozvoljenog korištenja pirotehnike

SPLIT – Policijska uprava nije zaprimila prijavu javnog okupljanja sukladno Zakonu o javnom okupljanju, ali je Policijska uprava, u sklopu obavljanja redovitih zadaća planirala opservaciju i obilaske na određenim lokacijama s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te obavljanja ostalih zadaća sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima – odgovor je splitske policije na događaje tijekom proslave 70. rođendana navijačke skupine Torcida.

– Prema evidenciji sinoć tijekom večeri na području građa Splita bilo je nazočno između dvije do tri tisuća građana, a u odnosu na uočena ponašanja  koja su bila u suprotnosti s Odlukom Stožera civilne zaštite od 25. listopada 2020. godine, Policijska uprava će dostaviti izviješće Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Jučer, tijekom obilježavanja, nisu evidentirani događaji s obilježjima nasilja i namjernog uništenja imovine te nije zabilježeno ozljeđivanje osoba, niti fizički sukobi – poručuju iz policije.

– Isto tako na temelju obavijesti i saznanja o počinjenim kaznenim djelima i prekršajima provest će se kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i eventualnog daljnjeg postupanja – izvijestio nas je Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske o pitanju nedozvoljenog korištenja pirotehnike iznad naseljenog područja, što je protivno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Podsjetimo, tijekom proslave ozlijeđene su tri osobe, od čega jedna teže, došlo je do izbijanja nekoliko požara u kojima su oštećene izolacije na krovovima na četiri zgrade i oštećeno je jedno osobno vozilo. Drugog dana proslave, prema izvješću splitske policije, došlo je do dva oštećenja tuđe stvari uslijed požara izazvanih korištenjem pirotehničkih sredstava.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Tko je odgovoran za masovno okupljanje u Splitu? Božinović: “Ovo od sinoć je jedno upozorenje”
Troje ozlijeđenih, više požara i oštećenja imovine zbog masovnog ilegalnog korištenja pirotehnike u Splitu