SPLIT Pronađeno više registarskih pločica koje su otpale s automobila uslijed nevremena

SPLIT – Splitska policija obavještava građane da je danas dobili obavijest od strane poduzeća „Vodovod i kanalizacije“ da je prilikom sanacije ulica jučer tijekom dana pronađeno više registarskih pločica koje su najvjerojatnije otpale s osobnih automobila uslijed nevrijemena.

Građani koji su jučer tokom dana ostali bez registarskih pločica neka se jave u  Prvu policijsku postaji Split na adresi Mike Tripala broj 6 (broj telefon 021/504-510 i 021/504-511), gdje se nalaze pronađene registracijske pločice, uz napomenu da prilikom eventualnog preuzimanja istih kao dokaz moraju predočiti prometnu dozvolu.

Meteorološka postaja DHMZ-a Split Marjan od 7 sati jučer do 7 sati danas zabilježila je 149.6 litara kiše po kvadratnom metru, što je druga najveća 24-satna količina oborine izmjerena na ovoj postaji u povijesti službenih mjerenja.

Time su “preskočene” 132 litre koje su pale u jednom kolovoškom danu 1975., a dnevni rekord godine ostaje onaj iz rujna 1948. kada je palo 228,5 mm kiše.

Ogromne količine kiše pale su posljednja dva dana u dijelovima srednje Dalmacije. U Povljima na otoku Braču palo je 200 litara kiše pa su poplavljeni brojni podrumi.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Velike bujice u centru Splita stvorile prometni kaos