Split pri vrhu najpopularnijih ljetnih destinacija u nordijskim zemljama

SPLIT se nalazi na visokom drugom mjestu najpopularnijih ljetnih odredišta! Pokazuju to podaci Ticketa, najvećeg lanca privatnih putničkih agencija u nordijskoj regiji, preko kojeg se prodaju putovanja gotovo svih vodećih čarter kompanija, turoperatora, aviokompanija, kruzera, ali i hotelskih kompanija.

- Odlične su to vijesti koje potvrđuju popularnost Splita, ali i Hrvatske u cjelini na skandinavskim tržištima. Naime, u dosadašnjem dijelu godine, prema podacima sustava eVisitor, s tržišta Švedske, Norveške, Danske i Finske bilježimo odlične rezultate turističkog prometa, koji je u dvoznamenkastom porastu u odnosu na lanjske rezultate. U ostatku godine očekujemo nastavak pozitivnog trenda i snažan doprinos skandinavskih tržišta ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske - izjavio je Vedran Sušić, direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju.

Na vrhu liste najpopularnijih destinacija nalazi se Mallorca, potom slijedi Split, a nakon njih destinacije kao što su London, Kreta, Barcelona, Nica, Rim, Rodos, Bangkok i Cipar. Posebno je zanimljivo kako se 8 od 10 najpopularnijih ljetnih odredišta nalazi oko Sredozemnog mora jer, kako kažu na Ticketu, gosti ovdje mogu uživati u prekrasnim plažama i opuštajućoj atmosferi, a sve je udaljeno manje od četiri sata leta iz Švedske.

Navedeno potvrđuje i Vincent Goodbrand iz Ticketa, koji je poručio kako odredišta na Sredozemlju privlače švedske putnike jer nude savršenu kombinaciju sunca, kulture i uzbudljivih iskustava, a dodatno pomaže i dobra prometna povezanost izravnim letovima što osigurava jednostavno i bezbrižno putovanje.

U opisu Splita stoji kako je riječ o destinaciji koja se ističe starom gradskom jezgrom, impresivnom Dioklecijanovom palačom te bogatom kulturno-povijesnom baštinom, koja u kombinaciji s prekrasnom obalom ovaj grad čini idealnim mjestom za ljetni odmor.

Dodajmo kako Ticket djeluje preko tri pod brenda, Ticket, AirnGo i Charter, a obuhvaća tržišta Švedske, Norveške, Danske, Finske, ali i  Njemačke, Austrije, Nizozemske, Portugala, Italije i Francuske.

I.B.