Split je uživao u guštima Wine EnoGASTRO Vip Eventa

Unatoč visokim temperaturama splitski Žnjan okupio je u srijedu, na jednom mjestu, brojne znatiželjne ugostitelje i turističke djelatnike koji su došli vidjeti što im to nudi Wine EnoGASTRO Vip Event.

Riječ je o projektu čiji je cilj povezati ugostitelje i lokalne proizvođače te pružiti dodatnu edukaciju kako bi se poboljšala njihova ponuda i usluga. Održane su brojne radionice poznatih kuhara te prezentacije mnogobrojnih vina.

Foto: Promo

Ovo je peta godina projekta, a za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja novost je Cooking show koji je održan pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, a u pripremi su također sudjelovali kuhar Luka Dančulović i kuhar Marikomerca Tomislav Karamarko te lokalni restorani Zora Bila, Zrno soli, Brasserie on 7 te restoran Šug.

Cooking show bio je humanitarnog karaktera pri čemu je prikupljeno gotovo 4000 kuna, a taj će iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti doniran Udruzi osoba s
invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.

Slijedeći Wine EnoGASTRO Event održat će se 30. lipnja u Zadru, te 1. srpnja u Zagrebu.

Projekt je organiziran pod pokroviteljstvima Hrvatske turističke zajednice, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita, Hrvatske gospodarske komore ŽK Split, a pokroviteji projekta su Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede RH.

K.B.