Split je danas dobio svoju "porciju" tuče

Kao što smo i najavili u prognozi vremena, neverini i jače grmljavinsko nevrijeme ostavilo je danas traga u Dalmaciji.

Tako je osim u Svetom Filipu i Jakovu ciklona protutnjala i Splitom ostavljajući za sobom nestvarne prizore poput ovog koji su snimile kolege iz Dalmacije Danas.

Nešto iza 13 sati u kratko je vrijeme mjestimično palo od 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnome. U Svetom Filipu i Jakovu du se pohvalili spretnom reakcijom svojih službi, a u Splitu je zbog jakih oborina u kratkom vremenu zakazao sustav odvodnje pa su se neke gradske prometnice našle pod vodom, najviše u dijelu Poljičke, Ulice Domovinskog rata, na Žnjanu i kod Poljuda.

Uz jaku kišu problem je predstavljala i tuča, i to vrlo jaka tuča koja je ponegdje na gradskim kolnicima ostavljala sloj debljine 20-30 centimetara.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Jako nevrijeme u Svetom Filipu i Jakovu - poplavljene kuće i ugostiteljski objekti
Nevrijeme je bilo praćeno snažnom tučom, a od 4 ujutro na terenu su bila angažirana četiri člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) i dva vatrogasna vozila. Dežurne su službe uglavnom ispumpavale vodu i otvarale vrata stanova zahvaćenih poplavom. Stanovnici i posjetitelji Svetog Filipa i Jakova svjedočili su neobično jakoj krupi koja