Split film festival čeka vas u listopadu, a poznat je i dobitnik posebne nagrade festivala!

SPLIT - Festival je na rasporedu od 12. - 21. listopada i donosi pregršt zanimljivih filmskih uradaka s naglaskom na novo, kreativno i osobno.

Od 1996. godine kada je krenuo, Split Film Festival promovira sve novo, eksperimentalno, hrabro i osobno. Naglasak je uvijek bio i ostaje na umjetničkom prodoru u svijest gledatelja i svojevrsnoj promjeni točke s gledišta na svijet. A to je nekako i cijeli smislio umjetnosti , pronaći način da "podnesemo" svijet oko sebe i shvatimo koliko je zapravo lijep. Tu zadaću na Split Film Festivalu odrađuju autori koji se bave filmom, videom i novim medijima. I upravo vas devet dana najnovijih poslastica iz ovog svijeta očekuje u listopadu.

No, prije nego li je i počeo Split Film Festival dodijelio je i Posebnu nagradu festivala za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika.

Dobitnik nagrade je medijski umjetnik Dalibor Martinis. Čovjek je ovo koji svojom umjetnošću oduševljava još od 70-ih godina 20.stoljeća, uvijek drugačiji i spreman na konceptualne radove koji potiču na propitivanje i testiranje granica medija. Dobitnih je mnogih međunarodnih nagrada, a njegovi su radovi obišli svijet.

J.T.