Split dijeli potpore malim gospodarstvenicima

SPLIT - Prijedlog Pravilnika o potporama subjektima malog gospodarstva temeljem Programa poticanja poduzetništva na području grada Splita objavljen je u petak na javnom savjetovanju koje će trajati trideset dana, a zainteresirana javnost u tom razdoblju može poslati svoje komentare.

Pravilnik je podloga za objavu natječaja temeljem kojih će se dodjeljivati potpore prihvatljivim prijaviteljima – subjektima maloga gospodarstva, u grupama trgovačka društva i obrtnici. Potencijalni prijavitelji iz navedenih skupina će kroz Pravilnik biti upoznati s mnogim elementima koji su bitni kako bi već sada počeli promišljati o uspješnoj prijavi na buduće natječaje.

Potpore koje će se dodjeljivati temeljem Pravilnika predstavljaju doprinos stvaranju pozitivnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika i razvijanje poduzetničke klime, kao i doprinos očuvanju i jačanju obrtništva i unapređenju konkurentnosti obrtnika. Pravilnik predstavlja jedan oblik usmjerenja i poticanja ukupnog gospodarskog, pa i društvenog razvoja na području grada Splita.

Uzevši u obzir ulogu potpora, odnosno Pravilnika u ostvarenju ciljeva Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine, kao i u unaprjeđenju gospodarske, ali i društvene strukture, upućujemo zainteresiranu javnost da dostavi svoje komentare, kako bi participativni pristup polučio što snažnije rezultate koji će predstavljati zamah u transformaciji grada Splita u razdoblju do 2030 godine, poručuju iz Grada Splita.

I.N.