Spašena posada teretnjaka koji je uslijed oluje i nakon sudara s tankerom počeo tonuti

Spasilačke službe uspješno su evakuirale svih 18 članova posade broda Julieta D, koji se uslijed snažnog nevremena jučer sudario s tankerom na sidrištu kod nizozemske obale. Teretnjak je, za razliku od tankera, ostao bez kormila, a u brod je počelo nadirati i more.

Do sudara je došlo tijekom oluje Corrie koja je zahvatila dijelove sjeverne Europe, nakon razorne oluje Malik u kojoj su život izgubile 4 osobe. Teretni brod Julietta D sudario se s tankerom Pechora Star na sidrištu, 20-ak milja zapadno od nizozemske luke Ijmuiden. Julieta D je teško oštećena u sudaru, dok je tanker pretrpio manja oštećenja pa je mogao nastaviti ploviti, piše Bloomberg.

U operaciji spašavanja posade teretnog broda kojem su otkazali motori i u koji je uslijed snažne oluje počelo nadirati more, sudjelovala su tri helikoptera, uključujući i jedan helikopter iz Belgije.

Oluja je u jednom trenutku oštećeni teretnjak počela nositi prema području vjetroelektrana Hollandse Kust koje su trenutačno u izgradnji. Nizozemska obalna straža izvijestila je da je plovilo udarilo u jedan od temelja vjetroelektrane, na koji još uvijek nije postavljena vjetroturbina pa je izbjegnuta veća materijalna šteta. U tijeku je priprema oštećenog broda za tegljenje do luke u Rotterdamu.

K.B.