SPAŠEN ZALUTALI PLANINAR S BIOKOVA “Baš na tom dijelu najviše ih završi kobno!”

MAKARSKA – Posredstvom Službe 112 na dežurni telefon HGSS stanice Makarska, u četvrtak 16. lipnja u 12:30 stiže dojava o zalutalom planinaru, stranom državljaninu, koji je skrenuo sa označene planinarske staze u namjeri da skrati put prema Baškoj vodi.

Po dojavi je unesrećeni planinar kontaktiran i lociran te na teren izlazi 8 spašavatelja. Unesrećeni nije ozlijeđen već se nalazi na rubu litice te ne zna kojim putem i kako se sigurno spustiti i u laganom je šoku.

Foto: HGSS

Prvi tim stiže do unesrećenog u 13:45 sati te ga nakon pregleda sigurno spuša do vozila HGSS-a. Akcija završava dolaskom svih spašavatelja u stanicu u 15:00 sati.

Unesrećeni planinar koji je skrenuo sa označene planinarske staze bio je svjestan svoje pogreške te je pravodobno uputio poziv za pomoć.

Foto: HGSS

Na žalost baš na tom dijelu Biokova HGSS stanica Makarska bilježi najviše unsrećenih planinara od kojih je nekoliko završilo kobno. Kad se zateknete u problemu na planini, ne oklijevajte, nazovite Službu 112. Mi smo za vas ovdje 365 dana u godini 24/7.

D.G.