Spas za pulske beskućnike - Dnevnik boravak za hladnijih će dana biti otvoren svaki dan

PULA - Ova mjera uključuje i praznike i vikende. Radno je vrijeme od 8 ujutro pa do 18:30, a nakon toga beskućnici mogu otići u prenoćište.

Život beskućnika ionako je dovoljno tužan, a kad se za vrijeme hladnijih mjeseci oni nemaju gdje ugrijati onda ta tuga eksponencijalno raste. No, stvari se u Puli mijenjaju tj. mijenja se vrijeme rada dnevnog smještaja pulskih beskućnika koji se ove godine neće smrzavati.

Varja Bastiančić, direktorica Udruge "Institut" i voditeljica pulskog prenoćišta te dnevnog boravka u Tršćanskoj ulici glavni je problem do sada vidjela u financijama. Rad blagdanima i vikendima netko bi, izjavila je, trebao i platiti jer za taj rad je potrebno još najmanje dvije osobe, dok bi idealno bilo četiri.

Ipak, javlja Istra24, u Udruzi "Institut" svjesni su hladnog zimskog vremena koje je pred nama, pa će shodno tome, od ponedjeljka 8. siječnja, narednih četiri tjedana, a najduže osam, vrata dnevnog boravka u Tršćanskoj ulici biti otvorena za sve beskućnike već od osam sati.

J.T.