Spaljivao biljni otpad na Murteru pa izazvao požar koji je gasio i kanader

MURTER - Požar je zahvatio dva hektara površine na lokalitetu Podvrške na Murteru, a vatrogasci su ga uspjeli ugasiti uz pomoć kanadera.

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-ogodišnjakom za prekršaj iz čl. 8. Zakona o zaštiti od požara.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 18. veljače u Murteru na svojoj nekretnini spaljivao biljni otpad bez prethodne obavijesti nadležnoj vatrogasnoj postrojbi i bez potrebne opreme.

Vatra je izmakla kontroli te se proširila na suhu travu, nisko raslinje i borovu šumu. Požar je osim zemaljskih snaga gasio i jedan kanader, a opožarena površina iznosi oko dva hektara.

Uz Optužni prijedlog osumnjičeni je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Na šibenskom području gori gusta borova šuma, velik broj gasitelja je na terenu
Planulo je oko 11.30 sati. Velik broj vatrogasaca izašao je na požarište u Brodarici, u Šibensko-kninskoj županiji. Dojava o požaru je došla nešto prije 11.30 sati, a požar je i dalje aktivan. Gori borova šuma, a ne terenu je 19 vatrogasaca sa 8 vozila. U pomoć stiže i