SOLAR FERRY Svjetska premijera na Biograd Boat Showu

BIOGRAD NA MORU – Agena Marin je prosle godine obilježila  svoju 10. obljetnicu rada, kojom prilikom je razvila slavljenički ECO koncept te ga premijerno predstavila na 22. Biograd Boat Showu s modelom u mijerilu 1:10. SolarFerry – jednostavni, jeftiniji za vožnju, tiši brodovi s nultom emisijom ispušnih plinova i bez zagađenja okoliša.

– To je budućnost. Prepoznajemo tu činjenicu i zato smo počeli graditi brodove koji će pomoći da svijet ostane čist – kazali su proizvođači.

Riječ je potpuno ekološkom komercijalnom plovilu romantičnih linija naziva Solar Ferry, kojeg pokreću samo sunčeva i električna energija. Ova atraktivna brodica retro dizajna, dužine osam i pol metara te kapaciteta do 12 putnika, predstavit će se po prvi put na 23. Biograd Boat Showu, a namjena joj je prijevoz putnika na kraćim relacijama te panoramske vožnje.

SolarFerry  plovi uz nula troškova: – plovite, trošeći nula € po milji. Pogoni ga sunčeva svjetlost, uhvačena fotonaponskim pločama i pohranjena u banci baterija. AGM Baterije se konstantno nadopunjuju solarnim krovom  snage  1.800 vati, i mogu ovisno o opterećenju  broda izdržati između  pet i osam sati plovidbe. Predviđena putna brzina je 5,5 čvorova.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Izdvojene premijere na Biograd Boat Showu: Seamaster 45 Fortuna i Colnago 42T