Snimljeni ruski brodovi koji prevoze sjevernokorejsko oružje!

Satelitske fotografije prikazuju balističke projektile i stotine tisuća topničkih granata koje je Kim Jong Un isporučio Putinu za njegove operacije u Ukrajini, navodi The Guardian.

Britanci su izgleda "dobri fotografi", a Putin i Kim Jong Un još bolji prijatelji, sudeći po snimkama i sve učestalijim im susretima.

Kremlj je objavio kako se ruski predsjednik ovoga tjedna sastao sa sjevernokorejskim ministrom vanjskih poslova Choe Son-huijem tijekom petodnevnog posjeta visokog dužnosnika Pjongjanga. Dvojica su razgovarala o daljnjem razvoju odnosa dvaju zemalja u svim područjima, uključujući i ona "osjetljiva".

A britanske obrambene obavještajne službe sada imaju i satelitske snimke tri ruska broda, Maia, Angara i Maria koje su između rujna i prosinca utovarivali naoružanje u sjevernokorejskoj luci Najin.

Navedene brodove američka je vlada stavila pod sankcije još 2022. godine i to zbog njihove povezanosti s brodarskom tvrtkom ruskog ministarstva obrane, Oboronlogistika OOO, koja je "imala prste" u ruskoj okupaciji Krima 2014. godine.

J.T.