SNAŽNA PORUKA S PACIFIKA “Ljudi, niste sami!”

Kao i građani u domovini, pomorci daleko na svjetskim morima, ovih dana su ujedinjeni u želji da pomognu nastradalima u katastrofalnom potresu koji je porušio Baniju.

Posada broda za rasute terete Obrovac, Tankerske Plovidbe iz Zadra, poslala je tako snažnu poruku nastradalima, ali i kolegama pomorcima u želji da pomognu:

“Jedna od najvažnijih stvari koju možete učiniti na ovoj Zemlji je dati ljudima do znanja da nisu sami.

Puno pozdrava vam šalje posada M/V Obrovca Tankerske Plovidbe Zadar, sa Sjevernog Pacifica na putu za Kinu”, poručuju pomorci.

Na fotografijama koje šalju domovini, stoje srca uz ime grada Petrinje i poruka: “Pomorci, pokažite dobro srce. M/V Obrovac”.

– Nadam se da će se i drugi pomorci uključiti u pomoć kao što smo uvijek bili među prvima kada je trebalo… Puno pozdrava svima vama! – poručio je noštromo Alen Glavaš iz Nove Gradiške.

– Drugi ugovor mi je na istom brodu. Bio sam 7,5 mjeseci na brodu, u vrijeme korone dva mjeseca doma i evo me opet nazad… 6,5 mjeseci nisam stao na kopno zbog korone, a ko zna sada koliko će to potrajati, ali ne damo se – prepričava nam ovaj Slavonac koji zarađuje kruh sa sedam kora, ali se ne žali. Iako je teško njemu i kolegama, svjesni su da postoje ljudi kojima je teže.

Posadi želimo dobro more, sretan povratak kućama i naravno, sretnu Novu godinu. Zaslužili su i oni, najmanje toliko…

D.G.