Snažan vjetar ograničava promet na Jadranskoj magistrali

ZAGREB - Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Kolnici su mjestimice mokri, a magla ponegdje u unutrašnjosti smanjuje vidljivost, javlja HAK.

U pomorskom prometu nema poteškoća, ali je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene uvedena zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izviještava Hrvatski autoklub.

Uočena je životinja na autocesti A1 između čvora Donja Zdenčina i naplatne postaje Demerje te se vozi uz ograničenje brzine 80 km na sat.

Za sav promet zatvorene su ceste:

- zbog vode na kolniku ŽC3253 Košutarica-Mlaka, LC67209 Draževitići-Veliki Prolog, LC67203 Kotezi-Dusina i LC50118 Floričići-Jakomići;

- zbog zimskih uvjeta državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan;

- za teretna vozila državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac od ustave Trebež do mosta na rijeci Trebež.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom na Bajakovu (Batrovci) teretna vozila čekaju dva sata na izlazu, a na GP Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 2 sata na ulazu i 5 sati na izlazu, javlja u subotu HAK.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

TRAMONTANA I BURA Autocestom samo osobni automobili, ne plove linije do otoka, more 6!
Duž Jadrana puše jaka tramontana i bura s olujnim udarima. Pojačana do jaka, mjestimice vrlo jaka tramontana i bura. Za srednji Jadran Državni hidrometeorološki zavod uključio je narančasto upozorenje meteoalarma za srednji Jadran i podvelebitsko područje, a najjači udari vjetra su 35-50 čvorova, od…