SMANJI BRZINU, GUŠTAJ U LITU Na otoku Hvaru pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

HVAR – U četvrtak, 10. lipnja 2021.g. u vremenu od 10:00 do 17:00 sati policijski službenici  Policijske postaja Hvar u suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, proveli su nadzor i kontrolu cestovnog prometa na području otoka Hvara.

Prilikom provođenja akcije posebna pozornost usmjerena je na tehničku ispravnost vozila, ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu. Nadzorom su obuhvaćeni važniji cestovni pravci otoka Hvara, kao i naseljena mjesta.

Tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano 20 teretnih vozila, 18 mopeda, 16 motocikala i 49 osobnih vozila. Utvrđeno je  47 prekršaja (13 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 13 prekoračenja brzine, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 mobitel i drugi prekršaji). Na izvanredni tehnički pregled upućeno ukupno 8 vozila: 6 teretnih vozila i 2 osobna vozila, koja su proglašena tehnički neispravna, isključena iz prometa, te im je  zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.

– Ovo je jedna od aktivnosti koje provodimo u sklopu preventivnog projekta povećanja sigurnosti prometa na cestama, a posebnu pozornost posvetit ćemo i otocima na kojima se tijekom ljeta znatno poveća broj vozila i sudionika u prometu. I na ovaj način želimo doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a tijekom ljeta posebno u mjestima gdje boravi veći broj domaćih i stranih gostiju. – ističu iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

– I na godišnjem odmoru vodite računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji i zato smanji brzinu i guštaj u litu – poručuju iz policije.

I.B.