SLOVENSKI BRODOLOMCI KOD VRBNIKA Isplovili s malom brodicom unatoč orkanskoj buri!

VRBNIK - Spasilačka akcija izvršena je 26. srpnja u području nadzora Lučke kapetanije Rijeka prema četveročlanoj obitelji, čija je manja brodica pod udarima bure nikako nije mogla isploviti iz uvale nedaleko Vrbnika.

Oko 19.40h u spašavanje je angažiran brod Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka), koji se u trenutku dojave nalazio najbliže dojavljenoj poziciji.

Nedugo potom posada policijskog broda vizualno su pronašli četveročlanu obitelj, državljani Republike Slovenije, koji su uspjeli izaći na obližnju obalu, no zbog plićine i nepovoljnih vremenskih uvjeta policijski službenici nisu bili u mogućnosti doploviti dovoljno blizu, stoga je iz MRCC Rijeka brodolomcima poručeno da pričekaju kopnenu spašavanje, koje je organizirano u suradnji sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Rijeka (HGSS Rijeka), koji su ih pronašli u 01.05h, pregledali i nakon što su utvrdili kako nema ozlijeđenih ispratili ih do polazišnog mjesta, čime je ova akcija uspješno završena, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Apel prema nautičarima i rekreativcima na moru

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture apelira na savjesno pridržavanje propisa o sigurnoj plovidbi, praćenju vremenskih prognoza i provjere adekvatne opremljenosti plovnih objekata prije plovidbe, kako bi se spriječile neželjene pomorske nezgode.

D.G.