Skloništu za životinje u Crikvenici zabranjen rad - pse su držali u groznim uvjetima!

Zabrana se dogodila nakon nekoliko prijava Prijatelja životinja. Veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica d.o.o.

Osam pasa, smještenih na lokaciji koja nije registrirana kao sklonište i nema potrebne uvjete, premjestit će se u druga registrirana skloništa, naloženo je iz Državnog inspektorata.

- Poražavajuće je da su udruge za zaštitu životinja prisiljene biti nadzorno tijelo i obavljati posao inspekcije. Inače, kada upozorimo na kršenja zakona, najčešće dobivamo šablonske odgovore da inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti i da je sve u skladu sa zakonskim propisima. U ovom slučaju došlo je do pozitivnog ishoda zahvaljujući angažiranju odvjetnika i našoj upornosti - kažu iz Prijatelja životinja.

Više od četiri godine psi i mačke smještali su se u ovo potpuno neadekvatno sklonište i cijelo to vrijeme nitko iz inspekcije nije učinio baš ništa kako bi se pomoglo životinjama.

- Skloništa moraju imati najviše standarde u postupanju prema životinjama jer one ionako već ispaštaju zbog ljudske neodgovornosti - za kraj su zaključili Prijatelji životinja koji su eto uspjeli priči pridati sretan epilog.

J.T.