Sjever Jadrana Novu godinu će dočekati s maglom, moguća vidljivost manja od 200 m!

Hrvatsku u petak očekuje pretežno sunčano vrijeme, posebice u Dalmaciji i u gorju, a ponegdje u unutrašnjosti te u Istri i na otocima bit će magle i niske naoblake u prvom dijelu dana te ponovno navečer i u noći, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Kraj ove i početak iduće godine obilježit će stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme. Pritom će u noći i ujutro mjestimice biti magle koja se osobito u nizinama unutrašnjosti može i dulje zadržavati pa će se dojam “sunčanih” dana prilično razlikovati od mjesta do mjesta, baš kao i najviša dnevna temperatura zraka.

Vjetar će puhati većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 9 do 14, na Jadranu između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, na srednjem i južnom dijelu ponegdje i malo viša.

U novogodišnjoj noći u većini područja prevladavat će vedro ili malo oblačno, u unutrašnjosti mjestimice maglovito, a temperatura zraka bit će od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

Upozorenje za pomorce je na mjestimičnu maglu, naročito u noći i ujutro na sjevernom Jadranu, gdje je moguća vidljivost manja od 200 m.

Prognostičari ocjenjuju da će to biti jedan od najtoplijih dočeka Nove godine, nakon ponegdje vjerojatno i najtoplijeg posljednjeg dana u godini.

D.G.