Sjećanje na sedmoricu poginulih dubrovačkih branitelja koji su prije 31 godinu stradali u jednom od najžešćih napada na ovom području

Predstavnici Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković, pročelnik Upravnog odjela za za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i gradska vijećnica Katarina Doršner kod Spomen obilježja na Bosanci položili su vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja na sedmoricu poginulih dubrovačkih branitelja koji su prije 31 godinu stradali u jednom od najžešćih napada na ovom području.

Vijence su položile i obitelji poginulih branitelja, predstavnici Županije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te udruge roditelja poginulih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata kao i njihovi suborci.

Prigodnim riječima u ime Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik obratio se predsjednik Vide Prce, dok je službu riječi i blagoslov predvodio fra Ivica Kyril Pavlović.

Okupljeni su molitvom i svijećama odali počast svim žrtvama koji su u jeku srpsko-crnogorskog napada, devetog dana mjeseca studenog 1991. godine, položili živote na oltar Domovine. Bili su to hrabri dragovoljci Domovinskog rata: Mario Pezzi, Franci Lazibat, Vedran Ivošević Genocid, Hamdija Kovač, Željko Raguž, Antonio Vatović te Željko Putica koji je poginuo također na Bosanci sedamnaest dan ranije.

I.G.